Kiihotus kansanryhmää vastaan

Eräs Ellilä-niminen etäinen tuttavani tuomittiin Espoon käräjäoikeudessa vastikään kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Ellilän teksti sisälsi jonkin verran loogisia hyppyjä ja kiistelykelpoisia tilastotulkintoja sun muuta sellaista, mutta oli nee... geneettisesti tummaihoisia ihmisiä kritisoivaksi tekstiksi varsin perusteltu (railakkaasti ripoteltu tutkimus- ja tilastoviitteitä) eikä järin kiihottava ainakaan allekirjoittaneen mieshenkilön kulmamittarin mukaan.

Korjaus: Kusetin tässä aiemmin blogin kadonneen netistä, mutta olinkin väärässä: vain Ellilän pääsy siihen oli estetty, ja feilasin aikanaan sen etsinnässä. Kiinnostuneille siis alkuperäinen artikkeli sekä uusintaversio englanninkielisen käännöksen kera.

Käräjäoikeuden kantaa tekee ehkä hieman ymmärrettävämmäksi se, että laissa kiihottamiseksi katsotaan sekin, että "panetellaan tai solvataan jotakin kansallista, rodullista, etnistä tai uskonnollista ryhmää taikka niihin rinnastettavaa kansanryhmää". Lain kirjain on siis absurdin lavea. Sopiikin kysyä, olisiko Ellilä voinut esittää tekstinsä mielipiteiden informaatiosisältöä astumatta lain varpaille edes esimerkiksi käyttämällä vähemmän n-sanaa ja ripottelemalla joukkoon lisää täytetermistöä kuten "tilaston X mukaan", "yleensä", "usein", "laajalti, muttei kuitenkaan universaalisti" jne. Totta helvetissä moiset mielipiteet ovat aina loukkaavia vähintään joidenkin arvosteltavan kansanosan edustajien mielestä, ja sitten päästäänkin heti itse asiaan, eli että saako tämänkaltaisen laintulkinnan alaisuudessa poliittisesti epäkorrekteja mielipiteitä esittää lopulta ollenkaan kansanryhmistä puhuttaessa.

Täsmennettäköön tässä nyt vielä, että minua ei voisi vähempää kiinnostaa rotujen väitetyt mahdolliset älykkyyserot sun muut, paitsi niiltä osin kuin asiantila voi johtua huonommasta koulutuksesta tai muusta sellaisesta jolle voidaan tehdäkin jotain. Tuinkin osaltani One Laptop Per Child -projektia, joka pyrkii parantamaan kehitysmaiden lasten pääsyä käsiksi tietoon ja edellytyksiä harrastaa luovaa toimintaa.

Minua sitävastoin kiinnostaa se, ettei Suomessakaan näköjään voi rauhassa esittää virallisen totuuden vastaisia yleisiä huomioita tutkimuksiin ja tilastoihin perustuen, oli niissä muunkinlaiseen tulkintaan varaa eli ei.

Tässä vaiheessa tahtoisinkin todeta, että perustuen observaatioihini siitä, millaisia päättäjiä Suomen kansa jatkuvasti äänestää laajentamaan suuryritysten valtaa, lisäämään sensuuria ja poliisin mielivaltaa sekä yleisesti kaventamaan kansalaisoikeuksia, muuten olen sitä mieltä että noin yleisesti ottaen suomalaiset ovat johdateltavissa olevia idiootteja.

Täten odotan syytettäni ynnä enintään kahta vuotta vankeutta. Ellei syytettä tule, toivon syyttäjän ottavan kantaa siihen, millaisia haukkumasanoja minun tulisi tekstiini lisätä, jotta olisin syytteen arvoinen (olen kyllä yhteistyöhaluinen niitä liberaalisti lisäämään). Vaihtoehtoisesti syyttäjä voi ottaa kantaa siihen, miksi lakia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sovelletaan varsin selektiivisen kaksinaismoralistisesti.

- Mikko Rauhala <mjr@iki.fi>


Valid XHTML 1.1!